„Sunt Domingo González, medic la Spitalul Universitar Insular din Gran Canaria (Spania), și realizez acest videoclip pentru a împlini cuvântul dat unui pacient pe care a trebuit să-l intubez acum câteva ore”, așa începe un videoclip cu un apel disperat al unui doctor pentru ca populația să se vaccineze.

În acest spital, nouă din zece pacienți care se află la terapie intensivă nu fuseseră vaccinați. Domingo González a ales să transmită un mesaj, respectând astfel dorința unui pacient care tocmai fusese intubat din cauza unei pneumonie bilaterale cauzate de SARS-CoV-2, un pacient nevaccinat.

https://twitter.com/jjonline76/status/1424108444194426888

„Înainte să-l sedez, m-a pus să-i promit că voi face acest videoclip pentru a transmite oamenilor că este important să se vaccineze. Mi-a spus că nu s-vaccinat de frică, din cauza a ceea ce a auzit și a văzut pe rețelele sociale… și că a regretat că nu a făcut-o și că a ajuns în această situație”, a zis medicul.

Pacientul său, adaugă acest specialist, știe că el a fost „un exemplu de ceea ce nu trebuie făcut” și, prin urmare, i-a cerut să transmită tuturor celor care încă mai au îndoieli să se vaccineze.

„În aceste zile”, subliniază el, „am internat mai mult de 10 pacienți afectați de Covid-19 la terapie intensivă, care nu au fost vaccinați de frica efectelor vaccinului. Nu erau negaționiști, dar erau influențați de ideile negaționiștilor”, a mai zis medicul.

Domingo González le cere oamenilor care distribuie mesaje false despre vaccin să se gândească la daunele pe care le pot face „ideile false”, idei care pun în pericol viața oamenilor. „Ajutați-ne să salvăm vieți!”, conchide medicul.

mai mult la   /www.dcnews.ro/https://twitter.com/jjonline76/status/1424108444194426888https://twitter.com/jjonline76/status/1424108444194426888

Lasă un răspuns